قهوه و چای ساز،آب میوه گیری

اسپرسو چیست ، چگونه ساخته می شود؟ همه چیز در مورد اسپرسو

اسپرسو

اسپرسو چیست

اسپرسو یکی از انواع قهوه است که بیشتر اوقات می شنویم. چندین دلیل برای انتخاب این نام  وجود دارد؛ عملی ، خوشمزه ، سریع آماده شدن یا چیز دیگری … این یک واقعیت است که در بسیاری از نقاط جهان مصرف می شود. و همچنان گسترش می یابد. بنابراین چه چیزی اسپرسو را که مورد علاقه دوستداران قهوه قرار گرفته است ، از قهوه های دیگر متمایز می کند؟

طعم اسپرسو

اسپرسو روشی سریع برای دم کشیدن قهوه است که ایتالیایی ها با استفاده از قدرت فشار در دهه 1900 آن را کشف و به دنیا معرفی کردند. معمولا در فنجان های کوچک سرو می شود و دارای طعم نسبتاً تلخ ، قوام متراکم است. سرشار از رایحه و سرشار از کافئین در هر میلی گرم است. نوشیدن آن برای بعضی ها بسیار لذت بخش و برای گروهی دیگر لذت بخش نبوده و مصرف نمی کنند. به منظور بهتر کردن طعم و مزه مواد افزودنی مانند شیر ، کارامل و شکلات را می توان به آن افزود. این نوع قهوه اسپرسو رایحه های شیرین تر ، سبک تر دارای طرفداران بیشتری می باشد.

ما می توانیم اسپرسو را با قهوه ترک با نمونه ای از فرهنگ خودمان مقایسه کنیم. بزرگترین تفاوت بین آنها این است که اسپرسو ضخیم تر از قهوه ترک خرد می شود و اسپرسو در طعم های مختلف سرو می گردد.

نام اسپرسو از کجا آمده است

اسپرسو (به ایتالیایی: Espresso)  در اوایل قرن بیستم در تورین ایتالیا ابداع شده‌است. اسپرسو با عبور دادن آب نزدیک به نقطه جوش با فشار زیاد از میان دانه‌های آسیاب شده تهیه می‌شود. اسپرسو یک قهوه دارای غلظت بالاتری از مواد محلول و معلق جامد است.

اسپرسو را لوییجی بتزرا، صاحب یک شرکت تولیدی در سال ۱۹۰۳ اختراع کرد. ایدهٔ او وارد کردن فشار به فرایند دم کردن قهوه بود که زمان لازم برای دم کشیدن آن را کم می‌کرد. او نام دستگاه جدیدش را ”دستگاه قهوهٔ اسپرسو” گذاشت. اسپرسو در ایتالیایی به معنای سریع است.

چگونه اسپرسو درست کنیم؟

برخی از قوانین سختگیرانه وجود دارد که باید برای تهیه یک اسپرسوی خوشمزه رعایت شود. عواملی مانند ضخامت قهوه آسیاب شده ، زمان آسیاب شدن ، وزن و … به طور قابل توجهی بر رایحه و طعم آن تأثیر می گذارند. علاوه بر این ، البته ما باید یک ترکیب خوب از قهوه داشته باشیم، در حالی که شما باید این مراحل را به درستی دنبال کنید. اگرچه روشهای جدید دم آوری اسپرسو برای طعم بهتر و شیرین کردن آن معرفی شده است. که در طبقه بندی قهوه متراکم قرار می گیرد ، موارد زیر توسط ایتالیایی ها ، مخترعان اسپرسو ، ضروری نشان داده شده و در تمام دنیا پذیرفته شده است.

* یک قهوه ریز آسیاب شده مناسب 7-7.5 گرم اسپرسو

* فشار آب 9 بار

*استفاده آب آشامیدنی مناسب

* دمای 85-94 درجه سانتیگراد

* فشار 15-20 کیلوگرم

* 24-27 ثانیه زمان جریان (قطره ای)

قهوه در محفظه دستگاه موسوم به پورتافیلتر و فشرده قرار می گیرد. سپس ، فنجان قرار داده می شود و 30 میلی لیتر آب از قهوه عبور داده و به مدت نیم دقیقه صبر کرده تا فیلتر شود. در صورت رعایت این شرایط ، یک قسمت اسپرسو بدست می آید. اندازه فنجان های اسپرسو به طور کلی 45 میلی لیتر است و ساختاری بیضی دارد. این مهم است که کف اسپرسو با دما مناسب حفظ شود. همچنین پیش گرم شدن لیوان از خنک شدن اسپرسو جلوگیری می کند. 

دانه اسپرسو

راه های تشخیص اسپرسوی خوب

1) رنگ اسپرسو

درست شدن بهتر برای همه نوع قهوه یک امر ضروری است ، اما اسپرسو قهوه ای است که با استفاده از دانه های بوداده تیره طعم خود را پیدا می کند. بنابراین ، یک مخلوط قهوه که برای اسپرسو استفاده می شود باید تیره تفت داده شود.

2) طراوت دانه اسپرسو

از آنجا که اسپرسو طعم خود را در مقایسه با انواع دیگر قهوه بسیار شدید از دست می دهد ، اسپرسو با دانه های کهنه بلافاصله مشخص می شود. بنابراین ، آسیاب کردن دانه اسپرسو با طراوت بیشتر قبل از شروع آسیاب کردن  از اهمیت بیشتری نسبت به سایر قهوه ها دارد.

3) تبحر باریستا

در حالی که تهیه اسپرسو یک فرآیند چالش برانگیز نیست ، این کار باید کاملاً شناخته شده صورت گیرد.مهم نیست که دانه قهوه چقدر مرغوب باشد.باریستایی که با تنظیم فشار ، مدت زمان تزریق قهوه به لیوان و غیره آشنا نباشد نمیتواند قهوه خوبی تهیه نماید.بنابراین تسلط فردی که اسپرسو درست می کند و همچنین کیفیت قهوه یکی از عواملی است که طعم آن را تعیین می کند.

برای ساخت یک اسپرسو خوش طعم شما نیازمند داشتن یک دستگاه اسپرسو ساز حرفه ای هستید. ما برای راحتی کار شما عزیزان بهترین دستگاه اسپرسو ساز موجود در بازار که در سایت دیجی کالا نیز بفروش میرسد را دسته بندی کرده ایم . شما میتوانید با کلیک بر روی دکمه زیر هر کدام را جداگانه مشاهده و خریداری نمایید.

تاثیرات مثبت قهوه بر سلامتی

۱- قدرت آنتی اکسیدانی: دانه‌های قهوه سرشار از آنتی اکسیدان هستند. محققان تایید کرده اند که یک فنجان آن مقدار آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به همین مقدار آب انگور، تمشک و پرتقال دارد. به علاوه ترکیبات فنولیک موجود در این نوشیدنی از چای و کاکائو که به عنوان دو منبع فنولیک شناخته می‌شوند، بیشتر است.تحقیقات نشان می‌دهد که افزودن شیر یا خامه به قهوه تاثیری در جذب آنتی اکسیدان‌های آن ندارد. البته ترجیحا بهتر است شکر اضافه نشود، زیرا جذب آنتی اکسیدان‌ها را به تاخیر می‌اندازد.

۲- پیشگیری از پارکینسون: مطالعات زیادی گویای این مطلب است که مصرف منظم  قدرت کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را دارد.

۳- کاهش آسیب‌های کبد: نوشیدن سه فنجان و بیشتر در روز می‌تواند پیشرفت هپاتیت C. مزمن را کاهش دهد.

۴- سنگ صفرا و کلیه: کسانی که مصرف کننده بالای قهوه هستند (۴ فنجان و بیشتر در روز) ۲۵% کمتر از افرادی که این نوشیدنی را میل نمی‌کنند مبتلا به سنگ کلیه و صفرا می‌شوند. نوشیدن حداقل یک فنجان در روز تا ۱۰% احتمال این بیماری را کاهش می‌دهد.

۵- کاهش احتمال ابتلا به نقرس: افرادی که در طول روز ۴ فنجان و بیشتر قهوه می‌نوشند ۴۰% کمتر از مصرف کنندگان کمتر این نوشیدنی در معرض خطر ابتلا به بیماری نقرس هستند.

۶- موفقیت شغلی: کافئین یک محرک است. تحقیقات زیادی گویای تاثیرات مثبت کافئین در هوشیاری و توجه است.

۷- بیماری آلزایمر: کسانی که در طول زندگی قهوه می‌نوشند دیرتر مبتلا به بیماری آلزایمر می‌شوند.

تاثیرات قهوه برسلامتی

مضرات قهوه

۱- فشار خون: قهوه فشار خون را بالا می‌برد. حتی اگر این افزایش خیلی جزئی هم باشد، کسانی که دچار پرفشاری خون هستند در برابر این تاثیر آسیب پذیرترند.

۲- پوکی استخوان: مصرف کنندگان بالای قهوه ممکن است دچار افزایش دفع کلسیم از ادرار شده و در معرض خطر پوکی استخوان قرار گیرند. این مشکل به خصوص در مورد کسانی که به اندازه کافی کلسیم دریافت نمی‌کنند اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

۳- خواب نامطلوب: افراط در مصرف کافئین ممکن است تا حد چشمگیری سیستم عصبی مرکزی را تحریک کند. همچنین مقدار بالای کافئین تاثیرات منفی در به خواب رفتن و کیفیت خواب دارد. هر فردی باید متناسب با شرایط خواب خود ساعت نوشیدن را تنظیم کند، اما به طور کلی توصیه می‌شود ۴ تا ۶ ساعت قبل از به رختخواب رفتن قهوه نوشیده نشود.

۴- رفلاکس گوارشی: قهوه تا حد بالایی می‌تواند عامل بازگشت اسید معده و سوزش معده در افراد مستعد این مشکل شود.

۵- بارداری: گرچه هنوز دلایل روشنی در رابطه با آسیب قهوه به جنین تایید نشده است، اما توصیه می‌شود درمدت بارداری نوشیدن به ۱ تا ۲ فنجان در روز کاهش یابد. همچنین خانم‌هایی که سقط‌های مکرر داشته و یا برای بارداری مشکلاتی دارند باید قهوه را به طور کامل کنار بگذارند.

۶- کاهش جذب آهن: نوشیدن قهوه به همراه غذا به خاطر وجود تانین، جذب آهن را کم می‌کند. افراد مبتلا به کم خونی باید آن را مانند چای یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از غذا بنوشند.

اشتباهات رایج هنگام ساخت اسپرسو

تازه نبودن قهوه
  • همیشه موقع خرید قهوه از فورشنده بخوایم که تاریخ روست قهوه رو بهمون بگه و مطمان بشیم که قهوه تازه‌س. از طرفی بهترین زمان مصرف دونه قهوه ۳۰ الی ۴۵ روز هستش و برای قهوه آسیاب شده ۷ الی ۱۰ روز. قهوه تازه عطر و طعم خیلی خیلی بهتر و دلچسب‌تری داره.
سرد شدن
  • بهتره فاصله زمانی بین آماده شدن قهوه و سرو اون خیلی کوتاه باشه. چون وقتی قهوه داغ شروع به خنک شدن می‌کنه از کیفیت عطر و طعمش کم شده و تلخیش بیش‌تر می‌شه.
کم یا زیاد بودن پودر

یه نکته خیلی مهم برای تهیه قهوه با کیفیت و خوش طعم، توجه به مقدار استاندارد پودر قهوه برای گرفتن هر فنجون نوشیدنی است. مقدار پودر قهوه روی کیفیت عطرو طعم نوشیدنی خروجی تاثیر مستقیم داره.

درجه حرارت آب در تهیه 
  • تهیه قهوه‌های مختلف (ترک، فرانسه و …) مدت زمان متفاوتی داره که باید بهش دقت کنیم.
میزان ریزی و درشتی پودر
  • پودر قهوه مناسب برای تهیه قهوه ترک، اسپرسو و فرانسه (یا کلا قهوه‌های دمی) از نظر ریزی و درشتی با هم فرق می‌کنن. پودر قهوه ترک کاملا نرم و ماسه‌ایه، پودر اسپرسو نرمی و درشتی متوسط داره و پودر فرانسه درشته و حالت شن ریز داره.

کافئین اسپرسو

کافئین به طور طبیعی در 60 گونه مختلف گیاهی وجود دارد. در این میان قهوه ، چای و کاکائو از همه شناخته شده ترین هستند.بعد از نوشیدن یک قهوه ، این ماده توسط خون جذب شده و بدن ما چند ساعت طول می کشد تا آن را متابولیزه کند.

اگر در مقادیر کم مصرف شود ، اثرات تحریک کننده مطلوبی ایجاد می کند. باعث افزایش توجه ، تمرکز و حفظ حافظه می شود ، روحیه را بهبود می بخشد. مقدار کافئین موجود می تواند بسیار متفاوت باشد و به عوامل مختلفی مانند مخلوط استفاده شده بستگی دارد.

100٪ مخلوط Coffea Arabica فقط 1.1-1.7٪ کافئین دارد. در حالی که 2-4٪ Coffea Robusta. روش تهیه قهوه همچنین بر مقدار موجود کافئین تأثیر می گذارد: اسپرسو در مقایسه با سایر سیستم های آماده سازی (قهوه صافی ، قهوه ترکی ، موکا و غیره) کمترین مقدار کافئین را دارد. زمان تهیه اسپرسو ، اجازه ندهید که تمام کافئین موجود در آن حل شود.

به عنوان مثال ، یک فنجان اسپرسو با ترکیبی از Arabica دارای کافئین کمتر از 100 میلی گرم است.

روزانه چند فنجان قهوه بنوشیم ؟

طبق گزارش محققان و بر اساس تحقیقاتی که بر روی تاثیرات قهوه بر سلامت قلب افراد انجام شد. احتمال بیماری های قلبی در افرادی که بیش از شش فنجان در روز مصرف می کنند بیشتر می شود. (این تحقیق بر روی بیش از 350 هزار نفر را مورد بررسی قرار دادند)

به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند که در روز بیش از 6 فنجان ننوشیم تا از بروز بیماری های قلبی ناشی از مصرف قهوه و کافئین زیاد در امان بمانیم.

1 نظر در “اسپرسو چیست ، چگونه ساخته می شود؟ همه چیز در مورد اسپرسو

  1. مرتضی گفت:

    خیلی عالیه که راه های تشخیص اسپرسو خوب هم اشاره کردین تو این مطلب چون همیشه برای خریدش این سوال رو داشتم. ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *